Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy byste mě rozesmála:-) Plánujete si to hezky;-D

1 0
možnosti
Foto

"Do kuchyně mi chodit nebude." To mě fakt zaujalo. Ona je to jenom vaše kuchyň? A kde bude, až mu budou třeba dva a vy budete muset uvařit a zároveň na něj dohlídnout? Já mám teda docela ráda chvíle, kdy "mi" děti chodí do kuchyně. Povídáme si, starší pomáhá (i když to s jeho pomocí trvá kolikrát dýl, než bez ní), menší si staví kostky a vytahuje nádobí a já jsem ráda, že mám přehled, kde jsou. Mít rozdělenou domácnost na teritoria mi připadá smutný.

3 0
možnosti

třeba si myslí, že po vzoru mnoha socialistických matek zavře dítě do ohrádky metr krát metr a půjde si vařit ;-D

1 0
možnosti
Foto

Ovšem věta " Nebude mi chodit do kuchyně a když, tak bude sedět a dívat se co dělám..." je fakt legrační. Tak jo. A taky před ním je třeba zamknout obývák, aby nepokrčilo dečku na konferenčním stolku - na hraní má přece děcák...Asi byste omdlela, kdybyste viděla jídelní stůl plný hraček, které neuklízím, protože "je rozehráno" ...

4 0
možnosti
Foto

J64a94n97a 53M64a76j42o47v59á

24. 10. 2014 22:06

Se mnou holky dělaly všechno (umývaly okna, malovaly zdi, vařily) a to vědomí, že si pomáháme, jim zůstalo. Není to špatné, zdá se mi teď podle nevlastňat, kterým tohle vědomí prostě chybí a musí to dotahovat "rozumem".

Ale každý máme situace přes které nejede vlak. Taky bych dětem nedovolila pobíhat u jídla, stejně jako mi dneska vadí jídlo spojené se zíráním na televizi. No jo...prostě posouváme a podsouváme ty hodnoty. A z dětí nakonec většinou vyrostou (navzdory našim zásahům) celkem prima dospělí :-)

4 0
možnosti
Foto

Hm...co na to říct...Pravdou je, že děti mít mantinely musí, ale jen ty úplně nejzákladnější. Také by měly mít možnost se rozhodnout o některých věcech samy - viz příklad se špinavou pusou od borůvek. Fajn. nechceš si jí umýt? Klidně si tak choď, ale vypadáš takhle(ukázat zrcadlo) a je to tvá volba, jestli chodíš jako šáša...A tak je to i s dalšími věcmi. Opravdu je ve skutečnosti jen málo věcí, na kterých je třeba bazírovat...A na hraní dětí v kuchyni ráda vzpomínám...bylo to jedno z nejhezčích období jejich vývoje...Stejně, jako období tvorby na stěnách. Období vzdoru kdy dítě říká "ne" a "nechci" se dá cestou nejmenšího odporu zvládnout celkem v klidu, jen si dospělý musí určit priority, kdy mu opravdu stojí za to, za každou cenu mít pravdu či vnucovat svou vůli z pozice rodiče...Vychovávám čtvrté dítě, to jen pro info...a všechny děti jsou vychované, přestože jsem to s tou výchovou nebrala tak vážně...:-)

1 0
možnosti
Foto

J42a68n97a 86M71a13j22o50v93á

24. 10. 2014 21:43

Vím, že je to podružné...ale...aspoň tu shodu podmětu s přísudkem, kdybyste, prosím, opravila...

(A zbytek...pokud jste v tom první rok, si povíme tak za tři).

1 0
možnosti

ach jo, chudinka vaše dítě...s takovými názory by snad bylo lepší si žádné nepořizovat

0 0
možnosti

Proč? Vám snad po bytě pobíhají děti s nacpanou pusou?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 697x
Píšu ráda, často i méně často a hlavně pro radost. Psaní je pro mě relax, který se skládá z počítače, kávy a něčeho na zub. 

 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy